lunes, 1 de junio de 2015

Núria Güell.




PROJECTES DE L'ARTISTA NÚRIA GÜELL

   
PROJECTE D'ART POLÍTIC SOCIAL

L'últim projecte de Núria Güell és nou, tot i que forma part del 'Arte Político Degenerado'. Es diu 'Las deudas del mecenas', i ha participat  amb Levi Orta. Es tracta de contactar amb vint-i-cinc empreses que cotitzen a l'Íbex 35, que donen suport a la cultura (en canvi de desgravacions) i reproduir la mateixa manera cultural que fan servir, però per finançar un concurs públic amb el propòsit de premiar iniciatives que aportin la seva auto dependència  econòmica a grups socials. Es diu Primer Premi d'Economia Creativa Autosostenible. Aquesta acció, en què s'ha implicat l'Arts Santa Mònica, és ara per ara en procés, i encara no hi ha cap d'aquestes multinacionals que hagi manifestat un sí rotund a donar suport al premi.




54 MM

A l'any 2012, Núria güell va iniciar un projecte per demostrar que les autoritats d'aquest país eren molt corruptes i feien coses il·legals.
Va dissenyar un simulacre per la policia que va consistir en trucar anònimament per dir que un grup de persones estaven preparant una manifestació.El Que Va trobar la policia en Arribar al Lloc Va ser Un Grup De dianes Com les Que utilitzen els Comandos policials En els seus entrenaments de tir, Però Aquesta Vegada, Representant a l'objectiu en posició de Resistència Pacífica. tot això es va fer clandestinament i anònimament. Per desprès de tota l'acció publicar-ho a una pagina web on tothom podia veure el que havien fer i com havien actuat la Guàrdia Civil. Per que la gent s'adonés de que en un estat democràtic la policia es pren la confiança d'actuar com volen.


                                 

HUMANITARIAN AID

Aquest projecta va succeir a Cuba i espanya durant el 2008 i el 2009.Es un projecte que es basa en l'ajuda que facilita l'artista Núria güell a un cubà que vulgui aconseguir papers. Pagaria ella el viatge i les despeses de les noses però amb la condició que seria al Cuba que l'escriguis la carta més bonica d'amor del mon. Molts van participar, i la carta va ser escollida per tres dones cubanes que treballaven al carrer (prostitutes). Les condicions eren també estar a plena disposició d'ella durant el temps que durés el matrimoni. Un cop va passar el temps de termini de la legalitat del matrimoni es van divorciar i ell va aconseguir la seva nacionalitat espanyola.

       



OPINIÓ PERSONAL:

La meva opinió sobre l'artista Núria güell és que alguna de les seves tasques són molt bones i crec que sempre tracta d'ajudar a la gent que ho necessita. Encara que es disposta a estar en situacions molt arriscades com per exemple en trencar el mur d'una casa que tenia el banc mentre la policia estava just davant de la casa. En conclusió m'agrada que hi hagi persones així en el món, això vol dir que no tothom te la ment corrupta com molts.



            
                  

1 comentario:

  1. Bé. Però et falta un comentari personal teu sobre les obres d'art "social" que fa la Núria...

    ResponderEliminar